Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Σεπ 2011

Το Ανοιχτό Σχολείο στο χώρο σας!!!

Τώρα οι δραστηριότητες του Ανοιχτού Σχολείου
έρχονται και στο χώρο σας!!!

Για άλλη μια φορά το Ανοιχτό Σχολείο καινοτομεί και σας κάνει δύο ξεχωριστές προτάσεις που μπορούν να προσαρμοστούν απόλυτα στις ανάγκες του παιδιού σας και των φίλων του.

Σημείωση: Τα παρακάτω εργαστήρια μπορούν να πραγματοποιηθούν στο χώρο μας ή στο χώρο σας.

Ετοιμάζοντας το πάρτι μου!

Μια διαφορετική πρόταση για ένα πάρτι!!

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι το παιδί, μόνο του ή με παρέα (έως 4 άτομα) να οργανώσει το πάρτι του ( ή το πάρτι κάποιου φίλου του). Με αυτό τον τρόπο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν μέσα από την πράξη, πώς να βάζουν στόχους και να τους υλοποιούν, πως να οργανώνονται, να συνεργάζονται, να γίνονται δημιουργικοί και παράλληλα να νοιώθουν τη χαρά και τον ενθουσιασμό που νοιώθει ένας «δημιουργός» όταν ολοκληρώνει τη δουλειά του.
Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά, με την βοήθεια του συντονιστή μπορούν να κάνουν κάποιες ή όλες τις δραστηριότητες που αναγράφονται παρακάτω:

1. Να ετοιμάσουν τα προσκλητήρια

2. Να φτιάξουν την τούρτα

3. Να ετοιμάσουν κάποιους μεζέδες για το πάρτι

4. Να αποφασίσουν για τη διακόσμηση

5. Να οργανώσουν δραστηριότητες για να διασκεδάσουν τα παιδιά

Σημείωση: Ο αριθμός των συναντήσεων και το κόστος του εργαστηρίου προσαρμόζεται ανάλογα με τις δραστηριότητες που θα γίνουν και τα άτομα που θα συμμετέχουν.

Χρώματα, μπογιές και άλλα πολλά για να αλλάξουμε πράγματα παλιά

Ένα εργαστήριο με απεριόριστες δυνατότητες και εφαρμογές!!!

Στόχος μας για άλλη μια φορά είναι οι συμμετέχοντες να νοιώσουν καλά με τον εαυτό τους, να μάθουν να βάζουν στόχους και να τους υλοποιούν, να γίνονται δημιουργικοί, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να βρίσκουν ξεχωριστούς τρόπους να υλοποιήσουν αυτά που ονειρεύονται.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου βοηθάμε τα παιδιά/ νέους να ανανεώσουν παλιά αντικείμενα (πχ: ποδήλατο, γλάστρες, καρέκλες, τραπεζάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε), αξιοποιούμε τοίχους που χρειάζονται βάψιμο, δημιουργούμε ευχάριστες χρωματιστές γωνιές μέσα στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας τα παιδιά/ νέοι είναι οι μάστορες και με την βοήθεια του συντονιστή προσπαθούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να ανανεώσουν το χώρο τους.

Σημείωση: Στο κάθε εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν έως 4 παιδιά. Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν και το κόστος του εργαστηρίου εξαρτάται από τους στόχους που θα βάλουμε και τις ηλικίες των συμμετεχόντων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μη διστάσετε να

επικοινωνήσετε μαζί μας στο

2106640433