Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

18 Ιαν 2012

Λογοτεχνικές συναντήσεις και σεμινάρια στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη

Δέκα καταξιωμένοι συγγραφείς μιλούν για τον κόσμο και τη μέθοδο της τέχνης τους. Κάθε Τετάρτη και για 10 εβδομάδες ένας Έλληνας πεζογράφος συναντάει στο βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα) τον κριτικό λογοτεχνίας Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και συζητάει μαζί του σε μορφή ταχύρρυθμου σεμιναρίου για το σύνολο της δουλειάς του.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Ιανουαρίου με τον Θανάση Βαλτινό και θα συνεχιστούν έως και τις 21 Μαρτίου με τη συμμετοχή των Ευγενίας Φακίνου, Κώστα Μουρσελά, Μισέλ Φάις, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Γιώργη Γιατρομανωλάκη, Σωτήρη Δηµητρίου, Μάρως Δούκα, Ρέας Γαλανάκη και Πέτρου Μάρκαρη.

Από τις εκδόσεις Πατάκη εκκινούν, επίσης, στις 6 Φεβρουαρίου τα εαρινά τμήματα των εργαστηρίων δημιουργικής γραφής «Σχόλη», υπό τη διεύθυνση του Στρατή Χαβιαρά.
Διδάσκουν οι Μισέλ Φάις (διήγημα και νουβέλα), Στρ. Χαβιαράς (μυθιστόρημα προχωρημένων), Νίκος Παναγιωτόπουλος (μυθιστόρημα αρχαρίων), Κώστας Γ. Παπαγεωργίου (ποίηση), Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης (θεατρική γραφή), κριτική και θεωρία της λογοτεχνίας (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου), παιδική λογοτεχνία (Βαγγέλης Ηλιόπουλος) διόρθωση και επιμέλεια κειμένων (Κώστας Σταμάτης, Στρατής Μπουρνάζος).