Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

24 Απρ 2012

Ανάμεσά μας




Πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η Παραγωγή θα λάβη χώρα στην Αθήνα, στην Ελλάδα, και θα παρουσιαστεί στις 25 και 26 Απριλίου 2012 στο ART CENTER της ACS. Μουσική θα παίξουν 2 Έλληνες μουσικοί: Τρύφωνας Κουτσουρέλης (continuum), Παντελής Γκέρτσος, (κιθάρα), και 18 χορευτές της DK-BEL (εκ των οποίων οι 5 έχουν κινητικές δυσκολίες) θα χορεύουν.

Το θέμα είναι βασισμένο στο "Ανάμεσά Μας"· απεικονίζει τη σχέση μεταξύ 3 ταυτοτήτων: εκείνη της Ελλάδας του 2012, εκείνη των νέων που ζουν στα Γαλλικά προάστεια, και εκείνη των νέων με εγκεφαλικές κινητικές δυσκολίες.

Επιχειρούμε να προβάλουμε την Ανθρωπότητα που μοιραζόμαστε και που ζούμε με την πρόθεση να δώσουμε ώθηση, ενθουσιασμό και Ελπίδα, στοιχεία απαραίτητα γι' αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σ' ένα κόσμο γεμάτο δυσκολίες.

Έχει να κάνει επίσης με το "Εξωτερικεύω τον έσω κόσμο", την αντανάκλαση της εικόνας την οποία οι 3 οντότητες (η Ελλάδα του σήμερα, η αποκαλούμενη "προαστιακή" νεολαία, οι νέοι με κινητικές δυσκολίες) επιθυμούν να απεικονίζουν.

Η επιθυμία μας είναι να συνεχιστεί το "Ανάμεσά μας" και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά την Αθήνα.

Οι εγκαταστάσεις έχουν παραχωρηθεί στη DK-BEL στον Κορυδαλλό της Ελλάδας, στο «le Tapis Vert» στη La Lacelle (Orne - Γαλλία) και στο Art Center της ACS στο Χαλάνδρι.

ΟΜΑΔΑ
Καλλιτέχνες:
Στη σκηνή βρίσκονται μαζί Γάλλοι και Έλληνες καλλιτέχνες: Corinne Faure-Grise, Sophie Bulbulyan, Παντελής Γκέρτσος. Χορογράφοι: Corinne Faure-Grise, Sophie Bulbulyan DK-BEL Company

Μουσικοί:
Τρύφωνας Κουτσουρέλης, continuum player, Παντελής Γκέρτσος, κιθαρίστας

Χορευτές της Company DK-BEL: Michée Quenum, André Makiesse, Ahmed Osman, Willy Lainé, Barima Osei, Céline Coppry, Laura Khizar, Salomé Lorgnet, Leithan Setodji, Debi Koueté, Stéphane Mulatu, Alexandre Alves, Cheik Kanté, Slim Lotfi, Philippe Nomenyo, Williams Bouton, Yoni Halimi, Raymond Siopathis, Gwendoline Spiliopoulos, Cassandre Spiliopoulos

Τεχνικοί: Σχεδιασμός κουστουμιών: Anne Yarmola, Γραφίστες: Céline Canéparo, Σκηνογράφοι: Liam Dunn, Λεονίδας Τζιανίκας Ψηφιακή σχεδίαση: Fréderic Liver, υπεύθυνος φωτισμού: Παντελής Πετράκης.

Χρήση της Street Art
"Τέχνη και Δημόσιος Χώρος, Ζωγραφική για τα "κρυφά" κτίρια της Αθήνας" - ένα Πρόγραμμα Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το υπουργείο από το 2010 μέχρι το 2011. Πρόταση του Π.Τσάκωνα, αναφορά στο σχεδιασμό του A. Durer, 1506. Οδός Πειραιώς. <<Τοιχογράφηση από το Μανώλη Αναστασάκο και τον όμιλο Κρέτσης, Αύγουστος-Σεπτέβριος 2011.>>

ΕΙΣΟΔΟΣ
Δωρεάν είσοδος, αλλά πρέπει να κλείσετε θέσεις πριν την παράσταση.
Μπορείτε να κλείσετε εισιτίρια μέσω του i-ticket
ή τηλεφωνώντας στο 801 11 60000.