Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

26 Σεπ 2012

ΔΙΑΛΕΧΤΗ, ΜΑΝΑ, ΣΟΦΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ άχ, να ‘σουν εδώ..

ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ: Δυο μονόπρακτα


Σάββατο κα Κυριακή, από 6 μέχρι 28 Οκτωβρίου 2012, επίσης το σαββατοκύριακο 3 και 4/11,  και η Ατρύμων Art θα  παρουσιάζει σtο χώρο τέχνης Ιδιόμελο τη θεατρική παράσταση «ΔΙΑΛΕΧΤΗ, ΜΑΝΑ, ΣΟΦΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ άχ, να ΄σουν εδώ….», με τον πρώτο και τον τελευταίο μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ενιαία σύνθεση:  «Αυτός και το παντελόνι του» (έργο του 1957) και «Οι δύσκολες νύχτες του κύριου Θωμά» (έργο του 2005).

Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας. Συζητούν και συγκρούονται με τον εαυτό τους, συζητούν και συγκρούονται με πρόσωπα που απουσιάζουν σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρόντα» που τους κάνουν να σπαράζουν και να παραληρούν. Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα που παίρνει η Γυναίκα που τους νανούρισε και τους φρόντισε σαν παιδιά, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.


Η αρχή και το τέλος της πεντηκονταετίας 1950-2000 οριοθετούν τη μετάβαση από τα μεταπολεμικά κουρέλια στο εκσυγχρονιστικό κουστούμι, την «εποχή της αμεριμνησίας». Ενώ η Ελλάδα έχει γίνει «αγνώριστη», ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, από τις πιο σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες αυτής της χώρας, ανασύρει ό,τι έχει περισωθεί στη συνείδηση των Νεοελλήνων από αυτήν τη σαρωτική «ανάπτυξη».

Παίζουν: Μανώλης Γιούργος,


Γιάννης Παπαθύμνιος.

Σκηνοθεσία, σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια:

Μανώλης Γιούργος.

διεύθυνση:  Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι, 200 μ. περίπου από το Σταθμό του ΗΣΑΠ.

κρατήσεις:  
210 6817042

είσοδος:  10  ευρώ

ώρα έναρξης: 21.00

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...