Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Νοε 2017

Γιατί πρέπει να δουλεύουμε μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα

Tι θα μπορούσε να μειώσει την ανεργία και την υποαπασχόληση, να αντιμετωπίσει ζητήματα υγείας, σε μια γκάμα από την ψυχική δυσφορία έως την υψηλή αρτηριακή πίεση, να αυξήσει την παραγωγικότητα, να βοηθήσει το περιβάλλον, να βελτιώσει την οικογενειακή ζωή, να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι και να κάνει, γενικότερα, τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους; Και όλα αυτά με μια πολιτική κίνηση; Ακούγεται  φανταστικό, αλλά υπάρχει και έχει καθυστερήσει κιόλας: Η εφαρμογή μιας εργάσιμης εβδομάδας τεσσάρων ημερών.
Η απελευθέρωση των εργαζομένων από την δίχως ωράριο εξοντωτική εργασία ήταν ένα από τα πρωταρχικά αιτήματα του εργατικού κινήματος. Από τις στάχτες του εμφυλίου πολέμου, ο αμερικανικός συνδικαλισμός συσπειρώθηκε πίσω από το αίτημα για το οχτάωρο, «ένα κίνημα που έτρεξε με μεγάλη ταχύτητα από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό, από την Νέα Αγγλία στην Καλιφόρνια», όπως το έθεσε ο Μαρξ. Το 1890 εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, σε μια ιστορική διαμαρτυρία με το ίδιο αίτημα. Και είναι μια υπόθεση με την οποία μακράν δεν έχουμε ακόμη ξεμπερδέψει. 
Η επικαιρότητα ενός παλιού αιτήματος σε αριθμούς
Χαρακτηρισιτκά τεκμήρια για την παραπάνω διαπίστωση είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σήμερα στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης. Για παράδειγμα στην Γερμανία, την «ατμομηχανή» της οικονομίας της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, οι εργαζόμενοι πρόσφεραν το 2015 στους εργοδότες τους σχεδόν ένα δισεκατομμύριο απλήρωτες ώρες εργασίας, όπως καταδεικνύουν στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας. Το 2016, οι επιπλέον ώρες εργασίας στη Γερμανία ξεπέρασαν σε αριθμό τα 1,8 δισεκατομμύρια.  Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητα τον Ιούλιο, δείχνουν ότι από στατιστικής άποψης κάθε εργαζόμενος απασχολήθηκε το 2015 46,8 ώρες περισσότερο από ό,τι προέβλεπε η σύμβαση εργασίας του. Αυτό αντιστοιχεί σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πρόσθετες ώρες εργασίας ανήλθαν το 2015 σε 816,2 εκατομμύρια, οι οποίες πληρώθηκαν κανονικά, ενώ για 997,1 εκατομμύρια επιπλέον ώρες εργασίας δεν κατεβλήθη καμία αμοιβή.
Η συνέχεια εδώ