Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

23 Ιαν 2019

Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με το Νίκο Τομαρά

Βιωματικό εργαστήριο
για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων 


Εισηγητής: Νίκος Τομαράς

Το επιτυχημένο επί σειρά ετών βιωματικό εργαστήριο που συντονίζει ο Νίκος Τομαράς (ειδικός εκπαιδευτικός-συγγραφέας) επιστρέφει ανανεωμένο σε ένα εντατικό πρόγραμμα 5 ωρών, που στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες έγκυρη ενημέρωση, επικαιροποιημένη γνώση και σωστή καθοδήγηση στο απαιτητικό πεδίο των μαθησιακών δυσκολιών. 

Συμμετέχει η Μαρία Ψωμά (φιλόλογος ειδικής αγωγής-συγγραφέας).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι επιθυμούν:
    ✎να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την πρώιμη ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών
    ✎να γνωρίσουν τρόπους διάγνωσης και αποκατάστασης τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι
    ✎να δοκιμάσουν τεχνικές διδακτικής παρέμβασης, ώστε να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην τάξη τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες
    ✎να νιώσουν σίγουροι για τον εαυτό τους ως δάσκαλοι αυτών των παιδιών, ανταποκρινόμενοι επιτυχώς στις ανάγκες τους.
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 10.00 - 15.00


Τόπος διεξαγωγής: Παναγή Τσαλδάρη (πρώην Πειραιώς) 38, Αθήνα, μετρό ΟΜΟΝΟΙΑ
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.
Για επιπλέον πληροφορίες:
Γραμματεία Σχόλης, τηλ.: 210.36.50.031, e-mail: sxoli@patakis.gr

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ο Νίκος Τομαράς (ειδικός εκπαιδευτικός, MA Counselling and Psychotherapy, πιστοποιημένος εκπαιδευτής P.E.T. & T.E.T. [Parent & Teacher Effectiveness Training]) έχει ειδικευτεί σε προγράμματα διάγνωσης και αποκατάστασης Ειδικών Μαθησιακών Διαταραχών. Το μεταπτυχιακό του είναι στη Συμβουλευτική και στην Ψυχοθεραπεία. Ασχολείται με τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές περίπου τριάντα χρόνια. Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και ημερίδες, όπως επίσης και σε ομάδες παραγωγής αποκαταστασιακού και εκπαιδευτικού υλικού. Από τις θέσεις του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Δυσλεξίας, του επιστημονικού συνεργάτη του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών, του μέλους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης Δυσκολιών Μάθησης, του μέλους της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος και της Εταιρείας Μελέτης της Ανάπτυξης Παιδιών και Εφήβων έχει υπηρετήσει και υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια τον χώρο αυτό. Συνεργαζόμενος με κοινωνικές δομές όπως τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, υποστηρίζει την προσπάθεια του Συμβουλευόμενου να αλλάζει και να ζει με έναν λειτουργικό και εποικοδομητικό τρόπο. Είναι συγγραφέας του επιστημονικού βιβλίου για γονείς και εκπαιδευτικούς Μαθησιακές δυσκολίες – Ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση (Εκδόσεις Πατάκη). 

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν: