Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

19 Σεπ 2023

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Πιερρακάκη για την απόφαση περικοπής των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε μαθητές που το έχουν ανάγκη και τους έχει προ εγκριθεί από το ΚΕΔΑΣΥ.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι μια αντιεκπαιδευτική πρόταση που αντιβαίνει των μορφωτικών και εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με επιβεβαιωμένες από σχετικούς φορείς, εκπαιδευτικές ανάγκες. Πρόκειται για ένα μέτρο ενάντια στην έννοια της συμπεριληπτικής μάθησης.

Συγκεκριμένα ο μαθητής ΔΕΠΥ, ειδικά στις πρώτες τάξεις της σχολικής φοίτησης, χρήζει ενός ατόμου σε αποκλειστικότητα, να συντονίζει την προσοχή του, να οργανώνει το πρόγραμμα και να τον επαναφέρει στην τάξη, να καλύπτει τα κενά στην εργαζόμενη μνήμη αλλά και στον οπτικοκινητικό συντονισμό και τέλος να λειτουργεί ως βοηθός στην κοινωνικοσυναισθηματική του ένταξη, όπου αυτό απαιτείται.

Για ακόμα μια φορά δεν αναγνωρίζονται οι ενταξιακές ανάγκες των μαθητών ΔΕΠΥ.

Για μια ακόμη φορά οι οικογένειες καλούνται να επιβαρυνθούν το κόστος.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ζήτησε την άρση του μέτρου και επαναξιολόγηση των παραμέτρων της απόφασης κατόπιν διαλόγου, καθώς πρόκειται για παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με διάγνωση.

Δείτε την επιστολή