Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

27 Σεπ 2011

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια 2011-2012 της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.


Η προώθηση της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης των επαγγελματιών υγείας, ψυχικής υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης (παιδοψυχιάτρων, ψυχιάτρων, παιδιάτρων, ψυχολόγων, παιδαγωγών, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας καθώς και εκπαιδευτικών κ.α.) στον τομέα της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, είναι ιδιαίτερα σημαντική στον τόπο μας. Η εξειδίκευση αυτού του είδους είναι μεγάλης σημασίας λόγω των ελλείψεων που εμφανίζονται στο σύστημα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου σε συνδυασμό με την έλλειψη συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των παραπάνω επαγγελματιών μετά την αποφοίτησή τους.

Παράλληλα, το σύνθετο ψυχοκοινωνικό περιβάλλον που δημιουργείται από το στρες της σύγχρονης ζωής που υφίστανται παιδιά, έφηβοι και οικογένειες δημιουργεί πολλές ανάγκες και αιτήματα για βοήθεια. Ως προς αυτό, απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις των επαγγελματιών με στόχο την κάλυψη των αιτημάτων για την παροχή διαγνωστικών, θεραπευτικών υπηρεσιών για βοήθεια καθώς και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. με σκοπό να συμβάλλει στην προώθηση της εκπαίδευσης στον επιστημονικό αυτό χώρο δημιούργησε και προτείνει ένα σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα προτεινόμενα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζονται σε αυτό το έντυπο σχεδιάστηκαν και πραγματοποιούνται με υψηλή επιστημονική ποιότητα με στόχο να εκπαιδεύσουν/ευαισθητοποιήσουν τους επαγγελματίες στην ενίσχυση των κλινικών δεξιοτήτων, στην εμβάθυνση της γνώσης σε μεθόδους διαγνωστικής αξιολόγησης, στην ψυχοδυναμική κατανόηση της συμπεριφοράς, στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, καθώς και στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση.

Από το έτος 2006 τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. «Κέντρο ΙΡΙΣ» (Φαρκαδώνος και Πιτυούντος 4, Λαμπρινή).

ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΛΙΝΙΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ
ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ T.A.T. & Rorschach

ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ
ME THN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ WISC-III

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΙΔΟΜΗΜΕΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ K-SADS-PL

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΤΟΜΩΝ
ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Για να δείτε το Ενημερωτικό Έντυπο Σεμιναρίων 2011-2012 πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την Αίτηση Σεμιναρίων 2011-2012 πατήστε εδώ

ΠΗγή: http://www.epsype.gr/ekpaideytika_programmata_seminaria.aspx