Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

6 Σεπ 2011

Μια συγγνώμη και «καθάρισε»

Κι εκεί που μαθητές και γονείς προετοιμάζονταν για το περίφημο πέρασμα στον κόσμο της ψηφιακής παιδείας ήρθε σήμερα η κυρία Διαμαντοπούλου με μια αναπάντεχη συγγνώμη να μας γυρίσει πίσω στην εποχή του Γουτεμβέργιου. Η υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε τελικά να ζητήσει συγγνώμη για το αλαλούμ που επικρατεί με την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων προαναγγέλοντας μάλιστα έρευνα για την υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα αντί βιβλίων, οι μαθητές να παραλάβουν φωτοτυπίες και DVD.

Μία συγγνώμη, μία ακόμη υπόσχεση περί απόδοσης ευθυνών σε συνδυασμό με ολίγη «λάσπη» περί σκοτεινών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από τους καταληψίες φοιτητές και έτοιμη η συνταγή για μία επιτυχημένη έναρξη της σχολικής και της ακαδημαϊκής χρονιάς όπου θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός φυσικά της ίδιας της υπουργού.

Αύριο μάλιστα η κυρία Διαμαντοπούλου υποσχέθηκε με μία συνέντευξη τύπου να ξεκαθαρίσει πλήρως την εικόνα για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία., αφού ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε σε παρανοήσεις την χιονοστιβάδα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιό της. Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντοπούλου μία παρανόηση ήταν η αιτία που ακόμη και οι φοιτητές της πράσινης ΠΑΣΠ έφτασαν σε σημείο να αποδοκιμάσουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Μία συγγνώμη, μια συνέντευξη τύπου και καθαρίσαμε λοιπόν η λογική της υπουργού Παιδείας που αναζητά εναγωνίως «ασφαλές» σχολείο ανά την επικράτεια για να παραστεί στον καθιερωμένο αγιασμό της ερχόμενης Δευτέρας.

Πηγή: protothema.