Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

7 Οκτ 2020

Η δύναμη της εκπαίδευσης - Νίκος ΤομαράςΖητήσαμε από συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους να μας πουν μια μικρή ιστορία που να δείχνει την δύναμη της εκπαίδευσης, πώς δηλαδή ένα παιδί μεταμορφώθηκε και έκανε το θαύμα χάρη στην εκπαίδευση, σε ένα βιβλίο ή σε έναν δάσκαλο.Ο Νίκος Τομαράς, ειδικός εκπαιδευτικός, συγγραφέας και σύμβουλος-θεραπευτής, μας είπε:

«Η εκπαίδευση είναι συνυφασμένη με την κίνηση, όπως και η ίδια η ζωή άλλωστε, και κανείς δεν μπορεί να παραμείνει ουδέτερος σε αυτό που κινείται. Μέσα από την εκπαιδευτική μου εμπειρία βλέπω τους μαθητές μου και τους γονείς τους να ακολουθούν το μονοπάτι της εξέλιξης, της διερεύνησης, του προβληματισμού και της αμφισβήτησης. Με τη βοήθειά της λύνουν γόρδιους δεσμούς, ομφαλοσκοπούν, αλλάζουν, δημιουργούν και πετυχαίνουν στόχους. Επιλέγουν δρόμους λιγότερο ταξιδεμένους».

Βρείτε το βιβλίο του Νίκου Τομαρά «Μαθησιακές δυσκολίες ή σύμπτωμα: Από τις ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση σε μια συμπεριληπτική κοινωνία» εδώ: patakis.gr/bkm/12421