Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

31 Αυγ 2024

The 2024 Fall Foreign Languages Forum 1 September 2024 - Royal Olympic Hotel / Ομιλία Νίκου Τομαρά στην ολομέλεια για τον θυμό, την επιθετικότητα και την παραβατική συμπεριφορά των εφήβων

 


The 2024 Fall Foreign Languages Forum

1 September 2024 - Royal Olympic Hotel


Ομιλητής: Νίκος Τομαράς , Σύμβουλος/Ψυχοθεραπευτής

Θέμα: Πόσο εύκολη είναι η διαχείριση κρίσεων θυμού, επιθετικότητας και παραβατικής συμπεριφοράς των εφήβων;

Περίληψη Εισήγησης

Tα τελευταία χρόνια η παραβατικότητα των ανηλίκων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με πληθώρα ερευνών από την επιστημονική κοινότητα καθώς και με διεξοδικές αναλύσεις και ρεπορτάζ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο.

Στην ομιλία αυτή μετά την παρουσίαση και την ανάλυση των αιτιολογικών παραγόντων των διαταραχών συμπεριφοράς και της παραβατικότητας, θα διατυπωθούν προτάσεις για την ανάπτυξη νέων τεχνικών που θα συμβάλλουν σε καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας για τους εφήβους υψηλού κινδύνου και στη δημιουργία δυνατών σχέσεων με τα παιδιά μας. Η αστοχία του παραδοσιακού κατασταλτικού μοντέλου επιβάλλει την ανάπτυξη νέων συστημάτων πρόληψης.

Η οικογένεια, το σχολείο, οι παρέες των συνομηλίκων, η υποβάθμιση κάποιων περιοχών, οι κοινωνικές αλλαγές, η ανεργία, η επαγγελματική αβεβαιότητα, η έλλειψη ψυχικής υγείας αποτελούν βασικές παραμέτρους σύνδεσης με την εκδήλωση παραβατικής συμπεριφοράς.
Η διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ των στελεχών της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και η συνεχής επιμόρφωση όλων των επαγγελματιών σχετικά με τα εργαλεία βελτιστοποίησης των υπηρεσιών τους θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματική διαχείριση των καταστάσεων κρίσεων.

Τέλος, είναι επιβεβλημένη η οργάνωση δράσεων με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου ή ακόμα καλύτερα την πρόληψη των κοινωνικών προβλημάτων που οδηγούν στην έξαρσή του.


Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ


Πληροφορίες για το συνέδριο εδώ