Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

2 Ιουν 2016

Οι 9 συνήθειες των γονιών που βλάπτουν τα παιδιά

Έχετε ποτέ σκεφτεί ή αναρωτηθεί αν κάποιες από τις μικρές, καθημερινές σας συνήθειες, που σας φαίνονται «αθώες» στην πραγματικότητα είναι μεγάλα λάθη που τα επηρεάζουν αρνητικά;
1. Όταν η τεχνολογία έχει γίνει προέκταση του σώματός μας…
Αν παίρνουμε αγκαλιά όλη μέρα το κινητό/ το λάπτοπ ή το i-pad αντί για το παιδί, τότε μάλλον έχουμε «χάσει» την μπάλα. Κανένας γονιός δεν πρέπει να πέσει στην πιο σύγχρονη –ίσως- μορφή εξάρτησης, αυτή της τεχνολογίας. Οι στιγμές που περνάμε με τα παιδιά μας πρέπει να είναι, πάνω απ' όλα, αληθινές!
Εξίσου κακιά είναι η… μανία μας με τις φωτογραφίες. Αν έχουμε γεμίσει το τάμπλετ ή το κινητό με εκατοντάδες- ή και χιλιάδες- φωτογραφίες του παιδιού, που –ακόμα χειρότερα- τις δημοσιεύουμε χωρίς τη θέλησή του σε κοινωνικά δίκτυα, θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Το ίδιο το παιδί μπορεί να μην έχει τη βούληση να μας πει ότι δεν του αρέσει αυτή η κουραστική συνήθεια. Επιπλέον, η έκθεσή του στο διαδίκτυο δεν ξέρουμε πού μπορεί να καταλήξει. Χωρίς να θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί, ο κίνδυνος της διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας είναι πλέον υπαρκτός!
2. Όταν τρεφόμαστε με σουβλάκια/ πίτσες/ μπέργκερ...
Και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ! Όταν οι διατροφικές σας συνήθειες είναι κάτι παραπάνω από ανθυγιεινές, δεν μπορείτε ν' απαιτείτε απ' το παιδί να τρώει αδιαμαρτύρητα τα λαχανάκια Βρυξελλών ενώ εσείς απολαμβάνετε το σουβλάκι σας! Να θυμάστε ότι εσείς είστε το παράδειγμά τους, γι' αυτό και δεν μπορείτε να είστε ασυνεπείς απέναντί τους. Δικαιολογίες του τύπου «Εγώ είμαι μεγάλος, ό,τι ήταν να πάθω, το έπαθα!», εννοείται ότι δεν ευσταθούν!
Αντίστοιχα, δεν επιτρέπεται να τους δίνετε την άδειά σας για να καταναλώνουν όποτε θέλουν πατατάκια/ γαριδάκια/ γλυκά και κάθε είδους ανθυγιεινά σνακ.
Η συνέχεια εδώ