Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ειδήσεις Google

28 Νοε 2010

The Books' Journal

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού για τα γράμματα, τις τέχνες, τις ιδέες, την πολιτική The Books' Journal.

Στις 100 σελίδες του μπορείτε να διαβάσετε:

Δυο κείμενα αναφοράς:

•Το δοκίμιο του καθηγητή Τόνι Τζαντ "Τι είναι ζωντανό και τι νεκρό στη σοσιαλδημοκρατία" (που συμπυκνώνεται στη διατύπωση: "…όμως, μεταξύ των εναλλακτικών προτάσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, η σοσιαλδημοκρατία είναι ό,τι καλύτερο")

•Το δοκίμιο του Ιταλού φιλόσοφου Πάολο Φλόρες ντ' Αρκάις για τη σχέση Μπερλουσκόνι και μουσολινισμού: "ο μπερλουσκονισμός δεν είναι φασισμός, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι το λειτουργικό και μεταμοντέρνο ισοδύναμο του φασισμού", καταλήγει.

-Μια ανέκδοτη, μεγάλη συνέντευξη του φετινού νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα στη Μαρίλια Παπαθανασίου, στην οποία ο συγγραφέας από το Περού αναλύει την πολιτική του ταυτότητα και τους λόγους των ιδεολογικών μετατοπίσεών του.

Κι ακόμα:
Μια ανάλυση από τον Δημήτρη Παπανικολάου της λογοτεχνίας του Ελληνοαυστραλού Χρήστου Τσιόλκα, το νέο βιβλίο του οποίου, Το χαστούκι, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και στα ελληνικά.
"Η Πολυάννα στη Σπιναλόγκα". Η Κέλλη Δασκαλά γράφει για την πολυσυζητημένη τηλεοπτική σειρά και το μπεστ σέλερ στο οποίο στηρίζεται.
Facebook: η τέχνη της δικτύωσης. Η Ελένη Παπαργυρίου αναλύει την ταινία The social network και διαλύει τους μύθους γύρω από το facebook.
Την πρώτη εκτεταμένη κριτική παρουσίαση στα ελληνικά, από την Τίνα Μανδηλαρά, του μπεστ σέλερ Ελευθερία, από τον Αμερικανό συγγραφέα Τζόναθαν Φράνζεν, που έγινε γι' αυτό το βιβλίο του εξώφυλλο στο Time.
"Λοξός φιλελευθερισμός": μια έντονη συζήτηση αρχίζει, από τον Νίκο Χρυσολωρά, για τα όρια της πολιτικής σκέψης του Σλαβόι Ζίζεκ.
Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσιώλης παρουσιάζει τον Γιάννη Δαλιανίδη όπως ήταν πριν τον "κατεδαφίσει" η ιδεολογικοποιημένη παρεξήγηση του "Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου" και της μεταπολίτευσης.

Κι ακόμα: σελίδες για τον ποιητή Τσαρλς Σίμικ, για τον Έκτορα Κακναβάτο, για τις εξελίξεις στην Αμερική, για την κρίση και τις ελληνικές ιδιαιτερότητες, για την αθώωση των εκτελεσθέντων μετά τη Δίκη των Έξι, για τον Μισέλ Φάις, τον Παναγιώτη Μουλλά, την κρίση του Τύπου, τον Κινέζο αντικαθεστωτικό συγγραφέα Λιάο Γιβού, το 1939 και τις αιτίες που οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για την κρίση του Τύπου, για την Αθήνα, για την πολυπολιτισμικότητα, για τους Εβραίους στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία, για τον μεγάλο αμετάφραστο Βασίλι Γκρόσμαν… Και έξι σελίδες διάλογος.

Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα. Γραφτείτε συνδρομητές με ένα mail στο info@booksjournal.net