Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

21 Ιαν 2013

DIFONON DUO - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: ανασαίνει ο κήπος..

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου το Difonon Duo θα εμφανιστεί ξανά στο «Ιδιόμελο». Δυο εξαίρετοι σολίστες, ο φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος και ο κιθαρίστας Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος σε ένα ρεσιτάλ με μουσικές αφιερωμένες σε μυστικούς κήπους, και ρεπερτόριο πλούσιο και λυρικό, σε μεταγραφές κλασικών και σύγχρονων έργων για κιθάρα και φλάουτο. Μαζί τους η Χριστίνα Αλεξάνδρου τραγουδά αγαπημένα τραγούδια και διαβάζει αποσπάσματα από τα αφηγήματα «Ανασαίνει ο κήπος» της Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου.
Ώρα: 21.00
είσοδος: 10 ευρώ
κρατήσεις: 210 6817042
«Ιδιόμελο» χώρος τέχνης: Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (200 μέτρα από το Σταθμό ΗΣΑΠ)

Ο Παναγιώτης Δράκος είναι  το πρώτο Φλάουτο της Κ.Ο.Α. (Κρατική Ορχ. Αθηνών) από το 1992. Κατά τα έτη 1982-1992, πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα της Ε.Λ.Σ. (Εθνικής Λυρικής Σκηνής), ενώ από το 1989-1992 ήταν πρώτο φλάουτο και στην Ορχήστρα των Χρωμάτων. Είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος». Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Α., την Κ.Ο.Θ., την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της Μουσικής, καθώς και με άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες και συγκροτήματα.

Ο Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος σπούδασε κλασική κιθάρα, στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ με τον Χρίστο Αλεξόπουλο. Αργότερα μαθήτευσε στον Χαράλαμπο Εκμεκτσόγλου. Πήρε πτυχίο κιθάρας με τον Ιάκωβο Μπαναλόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές του, στο ΝΕΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και πήρε δίπλωμα κιθάρας, με καθηγητή τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΙΩΛΗ. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά. AΡΜΟΝΙΑ με τον Στέλιο Φανό, ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ με τον Κώστα Δρακάκη και ΦΟΥΓΚΑ με τον Χρήστο Λαμπριανίδη. Έχει συνεργασθεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς όπως τον τενόρο Keith Ikaia-Purdy, τον κιθαρίστα Μιχάλη Κονταξάκη, τον τσεμπαλίστα Γεράσιμο Χοιδά, τον βιολιστή Νίκο Κιάκο και άλλους. Έχει προσκληθεί και εμφανιστεί ως κιθαριστής, σε μουσικές εκπομπές της τηλεόρασης, δίνοντας συνεντεύξεις και παρουσιάζοντας έργα κλασικών και σύγχρονων μουσουργών. Έχει κάνει μαθήματα με τους Leo Brouwer, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Marco Socias, Laura Young, Marco Tamayo και άλλους. Διδάσκει επί σειρά ετών, κλασική κιθάρα και θεωρητικά σε Ωδεία. Εχει συνθέσει και μεταγράψει έργα μουσικής δωματίου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...