Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

21 Φεβ 2014

Η Αθηνά Δημητρακοπούλου στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο με τραγούδια από το σινεμά και το μιούζικαλ



Τη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου και ο πιανίστας Valeriy Ismaghilov θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα με τραγούδια και μουσικά θέματα από το χώρο του κινηματογράφου και του musical. The tree of life, La double vie de Veronique, La vie en rose, Les miserables, Chicago, Cabare, My fair lady, Cats, The phantom of the οpera είναι μόνο μερικά από τα έργα που θα θυμηθούμε...

Διεύθυνση: Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο». Ελευθερίου Βενιζέλου 17 – Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

ώρα: 9:00 μ.μ.

είσοδος:  10 ευρώ

Κρατήσεις - Πληροφορίες: 210 6817042

Αθηνά Δημητρακοπούλου

Η υψίφωνος Αθηνά Δημητρακοπούλου είναι διπλωματούχος της σχολής Μονωδίας του Μαιάνδριου Ωδείου (Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο) στην τάξη του Γεώργιου Σαμαρτζή. Από τον Οκτώβριο του 2012 παρακολουθεί την δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Έχει λάβει μέρος σε masterclassess με τους Montserat Caballé, Edda Moser, Jannette Pilou, Cheryl Studer, Birgit Nickl, Louis Manika και Neil Semer. Τον Μάϊο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013, πρωταγωνίστησε στην όπερα «ΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ» (B.BRECHT – Κ.WEILL) που παρουσιάστηκε στο Τρένο του Ρουφ σε σκηνοθεσία Ίλιας Κοντού και διεύθυνση ορχήστρας του Ανδρέα Τσελίκα (2012) και Νίνας Πατρικίδου (2013). Το 2008 ερμήνευσε GILDA από την όπερα «RIGOLETTO» (G.VERDI) και CRISTINE από το musical «THE PHANTOM OF THE OPERA» (A.L.WEBΒER) που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο «Περοκέ». Το 2005-2006 συμμετείχε στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις «ΧΟΡΙΚΑ - Αιωνία θητεία στο κάλλος» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη, που παρουσιάστηκαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο θέατρο των Δελφών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην μουσική σκηνή «Αθηναΐς». Συνεργάστηκε με τους συνθέτες Σαράντη Κασσάρα, Θανάση Δρίτσα, Σταύρο Σοφιανόπουλο, και παρουσιάστηκε σε θεατρικές και μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, “Auditorio Palaco de Congresos” της Σαραγόσας της Ισπανίας, “Adnan Saygun” της Σμύρνη της Τουρκίας, κ.α.). Οι επαγγελματικές της συνεργασίες ξεκίνησαν με σειρά συναυλιών αφιερωμένες στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στέφανου Ψαραδάκου και την Ορχήστρα της Νέας Ιωνίας με την οποία συνεργάζεται σταθερά από το 1995. Στη δισκογραφία εμφανίζεται με το cd «ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ» (2006 - Ankh Productions). Ακολούθησε ο δίσκος «ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» (2008 – Protasis Music). Ενώ η πιο πρόσφατη κυκλοφορία είναι το cd «ΑΝΑΠΝΟΕΣ» (2010 – Παρουσία). Ως χορωδός συμμετείχε στην Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην όπερα “Ο Ιπτάμενος Ολλανδός” (R.Wagner) που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο 7, 9 και 11 Ιουνίου του 2013 σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου και διεύθυνση ορχήστρας Λουκά Καρυτινού.

Valeriy Ismaghilov

O πιανίστας Valeriy Ismaghilov γεννήθηκε στην Ουφά της ευρωπαϊκής Ρωσίας. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών στη Μουσική Σχολή του “Νοβοροσίσκ” από όπου αποφοίτησε με Άριστα το 1982. Συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό Κολλέγιο “Σοστακόβιτς” της ίδιας πόλης, με καθηγήτρια την πιανίστα-παιδαγωγό Βαλέρια Ντμίτριεβα. Το 1984 απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο για νέους πιανίστες στο διαγωνισμό “Νότος της Ρωσίας”. Περάτωσε με διάκριση Αριστείας τις σπουδές του το 1986 στο Κολλέγιο “Σοστακόβιτς”. Εν συνεχεία, κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων, έγινε δεκτός για ανώτατες σπουδές στο Κρατικό Ωδείο “Τσαϊκόφσκι” της Μόσχας, από το οποίο έλαβε, ως αριστούχος, Δίπλωμα σολίστ, παιδαγωγού και συνοδού πιανίστα για σύνολα μουσικής δωματίου και λυρικού τραγουδιού (1992). Μαθήτευσε κοντά στους διακεκριμένους καθηγητές-πιανίστες Βίκτορ Νόσοβ και Γιούρι Σλέσαρεβ, συνεχιστών της πιανιστικής σχολής Μερζάνοφ, ο οποίος με την σειρά του υπήρξε μαθητής του θρυλικού Σαμουήλ Φέϊνμπεργκ. Το 1994, στο “Φεστιβάλ Μουσικής για παιδιά” στην Ιαπωνία, παρουσιάστηκε η συνθεσή του “Concertino” για πιάνο και ορχήστρα. Το έργο αυτό εκδόθηκε σε παρτιτούρα και ηχογραφήθηκε σε CD με την Συμφωνική Ορχήστρα της Κρακοβίας και τον σολίστ Alexander Strukov (RCA, IPSA-1006). Το 2002 κέρδισε το Δεύτερο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “Art and Education in the XXI-st century” στην Αθήνα. Ο Valeriy Ismaghilov έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ρωσία και στην Ελλάδα. Το 2010 και 2011 συμμετείχε σε επανειλημμένες συναυλίες στο ντουέτο με την διακεκριμένη βιολονίστα Elena Kisseliova στο “Domus” Φεστιβάλ της Νάξου. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει έργα J.S.Bach, L.Beethoven, W.Mozart, R.Schumann, F.Chopin, F.List, S.Rachmaninoff, P.Tchaikovsky, A.Skriabin, S.Prokofiev, M.Balakirev και Ελλήνων συνθετών, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση. Από το 2000 ζει στην Αθήνα και συνεργάζεται με πολλά ωδεία ως εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα: “Η διασπορά καλλιτεχνών και πνευματικών δημιουργών από την Ρωσία στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα”.