Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

31 Αυγ 2014

Διαβάστε την τελευταία συνέντευξη του σπουδαίου φιλολόγου Εμμανουήλ Κριαρά

«Το ξέρω καλά. Οι περισσότεροι -ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν "δηλώσεις"- δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την προσωπικότητά μου. Είναι η ηλικία μου που τους κάνει εντύπωση. Δεν επεπόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο... Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω. Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας, τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε, ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά... είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό..».
Αυτό ανέφερε, μεταξύ πολλών άλλων, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη δημοσιογράφο Βίκυ Χαρισοπούλου, ο εκλιπών φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς, στη συνέντευξη που είχε δώσει πέρυσι με αφορμή τα 107α γενέθλιά του.
Ο διακεκριμένος φιλόλογος και ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που «έφυγε» την Παρασκευή, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1906 (15 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε τότε) στον Πειραιά.
Περισσότερα εδώ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...